Handboek Inmaken & bewaren, een zalig boek met de beste recepten en bereidingen.
Zelfgemaakt lekkers voor je voorraadkast of om cadeau te geven! Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten. Met inmaakrecepten kunt je een voorraad van zelfgemaakte delicatessen aanleggen met de heerlijkste vruchtenjam, -gelei, -marmelade en -moes. Of leg eens pruimen of perziken in siroop of alcohol in, of maak jeeigen likeur. Bij de groenten zijn er de traditionele zuurkool, ingelegde augurken, pickles en zuiderse antipasti. Met de juiste technieken kunt je ook fonds, sauzen en bereide gerechten voor langere tijd houdbaar maken, zodat je op dagen dat je niet veel tijd hebt snel een heerlijke maaltijd tevoorschijn tovert. Verder vindt je in dit boek recepten voor terrines van vlees en vis en voor huisbereide smaakmakers, zoals ketchup, mosterd, pesto, chutney, kruidenazijn en -olie. En natuurlijk lees je in dit boek ook alles over de belangrijkste inmaak- en bewaartechnieken, zoals inleggen, roken, drogen en fermenteren.
Kortom, een boek dat niet mag missen als je graag je eigen produkten zonder chemische toevoegingen maakt!
© 2023 www.wortel-en-cruydt.nl - Powered by Shoppagina.nl