Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Natuurlijk mooi.

€ 12,95 (inclusief btw 21%)
Omschrijving

Natuurlijk mooi. Boek.

In het boek ‘Natuurlijk mooi: zelfgemaakte verzorgingsproducten voor huid en haar’ vind je meer dan 100 recepten voor natuurlijke en effectieve schoonheidsmiddelen. Een ideaal boek als je van plan bent om je beautyroutine in eigen hand te nemen en alleen nog maar natuurlijke producten op je huid wil gebruiken.

Behalve leuke en eenvoudige recepten voor producten zoals scheergel, shampoo, gezichtsmaskers en serums, biedt dit boek ook uitleg over de ingrediënten die je gebruikt. Zo weet je precies waarom een recept vraagt om bepaalde ingrediënten en leer je als vanzelf over de heilzame kracht van planten en kruiden. Veel van de ingrediënten die je nodig hebt staan al in je keukenkast en anderen vind je in de tuin, de natuurwinkel of in ons uitgebreide assortiment.

Veel recepten vragen om verse of gedroogde kruiden, maar er wordt ook gewerkt met essentiële oliën. Het boek besteed bovendien aandacht aan hoe je je ingrediënten en eindproducten het beste bewaart en hoe je voorkomt dat je teveel ingrediënten koopt die je niet gebruikt.

Naast recepten biedt het boek een basisuitleg over de verschillende manieren waarop je planten en kruiden kunt verwerken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je een maceraat maakt en welke planten hier het meest geschikt voor zijn. Voor de meeste recepten werk je met keukenspullen, zoals een weegschaaltje, steelpan en vijzel.

Het boek staat boordevol tips en inspiratie voor natuurlijke schoonheidsrituelen voor verschillende huidtypen.

Als je je eigen verzorgingsproducten wilt maken, maar niet weet hoe je moet beginnen, dan biedt dit boek uitkomst. Alle ingrediënten die in de recepten worden gebruikt zijn natuurlijk, zodat je na het DIY’en van je producten een natuurlijke beautyroutine hebt als resultaat.

Het boek is er niet op gericht je te overladen met recepten voor producten die je niet nodig hebt, niet gebruikt of die niet passen bij jouw huidtype. In plaats daarvan hoopt schrijfster Isabelle Trombert dat je een aantal persoonlijke favorieten ontdekt die je steeds weer opnieuw maakt.

‘Natuurlijk mooi’ is een enorm praktisch boek dat je kunt omschrijven als een kookboek voor verzorgingsproducten. Alles wordt kort en krachtig uitgelegd en bij elk recept vind je handige tips. Bovendien is het boek leuk geïllustreerd, waardoor je meteen zin krijgt om met de recepten aan de slag te gaan!